divendres, 20 de juny de 2014

Concurs fotogràfic Wiki takes Ruta 1714


L'Agència Catalana de Patrimoni Cultural en col·laboració amb l'amical Wikimedia i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, inicia una acció de promoció de la Ruta 1714 sobre la que ens demanen que en fem difusió:

Concurs fotogràfic Wiki takes Ruta 1714.

Tota la informació del viquiprojecte Ruta 1714 el trobareu al següent enllaç: http://tricentenari.gencat.cat/.content/activitats/WikilovesTricentenari.html.
Us demanem que difungueu aquest concurs i que fomenteu la difusió, com a una acció més de promoció de la Ruta 1714 i dels seus escenaris/monuments, viles cremades 1714 i espais 1714. A continuació us en donem més detalls:
 Què és Wiki takes...?
‘Viquipèdia pren la teva ciutat’ (en anglès, Wiki Takes Your City) és una sèrie de gimcanes fotogràfiques que se celebren a diferents ciutats d'arreu del món. La primera es va celebrar a Nova York –Manhattan- l'any 2008 i des d’aleshores ja s'ha repetit en més de vint-i-sis ciutats més. El nom anglès de l'esdeveniment fa referència a la cançó «First We Take Manhattan» de Leonard Cohen. Enguany, amb motiu de la commemoració dels tres-cents anys dels fets de 1714, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura endega, juntament amb Amical Wikimedia, una edició especial del “Wiki takes”, dedicada a la Ruta 1714.

Aquest concurs forma part del projecte col·laboratiu Wiki loves Ruta 1714, consistent d’una banda en el concurs fotogràfic Wiki takes Ruta 1714 i de l’altra en la Viquimarató Ruta 1714 per actualitzar i/o crear continguts a la Viquipèdia vinculats a la Ruta 1714 i a la història local i patrimoni del s. XVIII de tot Catalunya. Per a més informació, consulta: http://tricentenari.gencat.cat/.content/activitats/WikilovesTricentenari.html


Quin és el tema del concurs?
Els monuments i espais patrimonials de la Ruta 1714 (www.ruta1714.cat)
Es tracta d’una cinquantena de monuments i espais històrics destacats de la guerra de Successió estructurats en:

·         10 nodes centrals: Barcelona, Cardona, Cervera, Lleida, Moià, Els Prats de Rei, Sant Boi       de Llobregat, la Seu d’Urgell, Talamanca, Vic
·         Viles cremades 1714
·         Espais 1714
·         Altres indrets destacats

Les imatges publicades serviran per nodrir els articles sobre la Ruta 1714 que s’editaran o es completaran durant la Viquimarató 1714.


Qui hi pot participar?
Tothom. Només cal que estar registrat a la Viquipèdia. Crear un compte és molt fàcil: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:UserLogin&returnto=Category%3AEditathon%2C+1714&type=signup&setlang=ca


On he de publicar les fotos?
En el següent enllaç de la Viquipèdia: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Editathon,_1714


Fins quan tinc temps per participar-hi?
El termini màxim de publicació de fotografies és el dia 4 de juliol.


Quin és el premi?
§  5 packs de revistes ‘1 any en català’. Són unes maletes que incorporen 10 números de les revistes de més èxit i una butlleta per a subscripció gratuïta de qualsevol dels títols (el premi serà per a les 5 persones que publiquin un major nombre d’imatges)
§  Samarretes Wiki loves Ruta 1714 (per sorteig)
§  Rellotges de 1714 (per sorteig)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.