dijous, 25 de setembre de 2014

Wiki Takes Almenar!
La biblioteca us proposa una marató fotogràfica que pretén enriquir l'arxiu d'imatges lliures d'Almenar i així poder-les reutilitzar per a altres projectes com la Viquipèdia. Us suggerim diferents monuments o elements arquitectònics del municipi considerats Patrimoni Arquitectònic de Catalunya dels que haureu de fer una o diverses instantànies i pujar-les a la Viquipèdia. Després les imatges passaran a ser propietat de l'Ajuntament d'Almenar. A més totes les fotografies que participin estaran disponibles a internet.

Wiki Takes Almenar! s'ajusta a l'eix temàtic escollit per la biblioteca a desenvolupar durant aquest i el proper any: el municipi d'Almenar. A més els beneficis del projecte tenen, sobretot, un valor informatiu. D' entrada se'ns acudeixen situacions recurrents a la biblioteca, com són les consultes no resoltes a diferents nivells sobre aquesta informació que ara ens plantegem d'elaborar i difondre. D'altra banda, segons el Manifest de la Biblioteca Pública de la UNESCO, la biblioteca pública és un centre d'informació local que facilita tot tipus de coneixement i informació als seus usuaris. La Viquipèdia és un bon lloc per facilitar la informació local i té una voluntat de servei semblant.

Aquesta iniciativa beu de Wiki Takes Olesa, inspirada en Wiki Takes Your City.

Condicions per participar

  • Només es pot participar amb les pròpies fetes.
  • Les imatges han de tenir una resolució mínima de 2400x3200 píxels (30x40 centímetres a 200 ppp) i han d'estar en format JPG.
  • Totes les fotos se cedeixen sota les condicions d'una llicència lliure. Recomanem la llicència Reconeixement i Compartir. Igual 3.0 de Creative Commons. CC-BY-SA-3.0 (estaran disponibles per a la Viquipèdia respectant l'autoria)
  • Tots els fitxers carregats han d'incloure el codi d'identificació de monument i la categoria especificada al llistat. 
Recomanacions 

  • Evitar fotografiar gent, especialment si és identificable, i en tot cas demanar-los permís (en algun cas pot donar més sentit de context). 
  • No entrar en cap edifici sense demanar permís i explicar el propòsit (a vegades són interessants els interiors).
  • Fer diferents angles, preses generals i de detall quan siguin rellevants. 
  • Ser respectuosos amb els monuments, els seus usuaris i l'entorn!
Com es pengen les fotografies?

Des de la Llista de Monuments d'Almenar que hi ha a la Viquipèdia heu de fer clic al símbol + del monument corresponent per tal d'afegir una imatge. Si no en teniu un, haureu de crear un compte a Wikimedia Commons i carregar des d'aquí les vostres imatges. Seguiu les instruccions que us apareixeran abans del formulari de càrrega i recordeu afegir la categoria que contè cada monument a la llista d'aquest díptic. 

Si teniu problemes per fer-ho o necessiteu ajuda podeu venir a la biblioteca i us ajudarem a carregar les vostres fotografies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.