Entrada destacada

RESUM IV JORNADA ALMENAR LECTOR 2016

dijous, 25 de setembre de 2014

Wiki Takes Almenar!
La biblioteca us proposa una marató fotogràfica que pretén enriquir l'arxiu d'imatges lliures d'Almenar i així poder-les reutilitzar per a altres projectes com la Viquipèdia. Us suggerim diferents monuments o elements arquitectònics del municipi considerats Patrimoni Arquitectònic de Catalunya dels que haureu de fer una o diverses instantànies i pujar-les a la Viquipèdia. Després les imatges passaran a ser propietat de l'Ajuntament d'Almenar. A més totes les fotografies que participin estaran disponibles a internet.

Wiki Takes Almenar! s'ajusta a l'eix temàtic escollit per la biblioteca a desenvolupar durant aquest i el proper any: el municipi d'Almenar. A més els beneficis del projecte tenen, sobretot, un valor informatiu. D' entrada se'ns acudeixen situacions recurrents a la biblioteca, com són les consultes no resoltes a diferents nivells sobre aquesta informació que ara ens plantegem d'elaborar i difondre. D'altra banda, segons el Manifest de la Biblioteca Pública de la UNESCO, la biblioteca pública és un centre d'informació local que facilita tot tipus de coneixement i informació als seus usuaris. La Viquipèdia és un bon lloc per facilitar la informació local i té una voluntat de servei semblant.

Aquesta iniciativa beu de Wiki Takes Olesa, inspirada en Wiki Takes Your City.

Condicions per participar

  • Només es pot participar amb les pròpies fetes.
  • Les imatges han de tenir una resolució mínima de 2400x3200 píxels (30x40 centímetres a 200 ppp) i han d'estar en format JPG.
  • Totes les fotos se cedeixen sota les condicions d'una llicència lliure. Recomanem la llicència Reconeixement i Compartir. Igual 3.0 de Creative Commons. CC-BY-SA-3.0 (estaran disponibles per a la Viquipèdia respectant l'autoria)
  • Tots els fitxers carregats han d'incloure el codi d'identificació de monument i la categoria especificada al llistat. 
Recomanacions 

  • Evitar fotografiar gent, especialment si és identificable, i en tot cas demanar-los permís (en algun cas pot donar més sentit de context). 
  • No entrar en cap edifici sense demanar permís i explicar el propòsit (a vegades són interessants els interiors).
  • Fer diferents angles, preses generals i de detall quan siguin rellevants. 
  • Ser respectuosos amb els monuments, els seus usuaris i l'entorn!
Com es pengen les fotografies?

Des de la Llista de Monuments d'Almenar que hi ha a la Viquipèdia heu de fer clic al símbol + del monument corresponent per tal d'afegir una imatge. Si no en teniu un, haureu de crear un compte a Wikimedia Commons i carregar des d'aquí les vostres imatges. Seguiu les instruccions que us apareixeran abans del formulari de càrrega i recordeu afegir la categoria que contè cada monument a la llista d'aquest díptic. 

Si teniu problemes per fer-ho o necessiteu ajuda podeu venir a la biblioteca i us ajudarem a carregar les vostres fotografies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada