dimarts, 5 de maig de 2015

Nous espais a la biblioteca

"Agraïm la presència de les autoritats,  de l’escriptora Dolors Sistac i de tots vosaltres a l’obertura de la nova sala d’actes de la biblioteca amb la cloenda de l’exposició “Cançons de pandero i de tambor”.

BARCELONA, ANY 1915.
El polític i intel·lectual, Enric Prat de la Riba, president de la Mancomunitat, deia als quatre vents:
"A Catalunya, ni un sol poble sense escola, biblioteca, carretera ni telèfon".
"La cultura es posava al mateix nivell de prioritats que les infraestructures. Quants polítics actuals hauríen d’aprendre d’aquesta mentalitat. Ara, la frase “tot està per fer i tot és possible” només la diuen els poetes” afirma Assumpta Montellà en el seu darrer llibre.

Barcelona, 20 de febrer de 2015,
Reunits, al Saló  de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el govern català, representants de les diputacions, de les associacions municipalistes, i de molts professionals vinculats a les biblioteques de Catalunya. Es presentà el Manifest: 2015 ANY DE LES BIBLIOTEQUES.

 Almenar, 25 d’abril de 2015,
A Almenar obrim una nova sala d’actes, a la nostra biblioteca, que representa un nou alè per realitzar la nostra funció a favor de la llibertat, el progrés i el desenvolupament del nostre poble.
Reivindiquem el paper de la biblioteca pública com a servei bàsic d’accés a la informació i la cultura que garanteix la proximitat a nombroses oportunitats per aprendre, per tenir capacitat crítica i per impulsar el desenvolupament cultural i social del nostre poble.
Fins avui la primera fase d’una reestructuració de l’edifici de la nostra biblioteca, confiem en els nostres polítics i creiem en el model pioner i innovador d’Eugeni d’Ors que deia:
“Les instal·lacions de les biblioteques  han de ser edificis elegants, envoltats de natura… accessibles i emblemàtics  dins la població.”
Així, doncs, en confiança i comunió amb els nostres alcaldes i regidors treballem perquè Almenar tingui una bona biblioteca i avui, per nosaltres, és un BON DIA."


Amb aquesta presentació la responsable de la biblioteca, Anna Salvia, va presentar la nova sala d'actes de la biblioteca d'Almenar. Una sala que té tres apartats ben diferenciats:
  • Una sala d'actes per  les activitats organitzades per la biblioteca i entitats del municipi que hi col·laborin o participin. La sala té capacitat per a 45 persones assegudes i amb espai disponible per encabir una vintena més de cadires.
  • Una sala d'estudi/reunions per a 8/10 persones que vulguin estudiar a la biblioteca en silenci i allunyades de la sala general o, també, destinada, a reunions de diferents entitats del municipi que ho sol·licitin, en horari de biblioteca, per treballar o reunir-se. La sala té servei de connexió wifi.
  • Fons Local. La col·lecció local de la biblioteca s'ha traslladat al pis de dalt, juntament amb el fons Melcior, el nou espai disposa de més metres de prestatgeries, dos punts de consulta, i connexió wifi a la xarxa.
Esperem que tots puguem gaudir d'aquesta millora del nostre edifici i sigui ben acollida per tot el nostre poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.