dilluns, 29 de juny de 2015

Cicle de cinema infantil en català Pack Màgic


Pack Màgic, una nova distribuïdora creada recentment per Drac Màgic, al costat de la difusió de films infantils actuals, que s’estan estrenant a diverses sales de Catalunya, ha recuperat alguns dels títols del catàleg d’ Imatge, els que podem considerar com a clàssics, tot posant-los en circulació a les xarxes de programació cinematogràfica i cultural d’aquest país.

Martina i els ratolins - Divendres dia 3 a les 11h a la biblioteca
Jannick Hastrup (Dinamarca, 1998)
Aquest film és una atractiva invitació perquè el públic infantil descobreixi en ella els aspectes més característics de la vida urbana, la diversitat de cultures, els personatges pintorescos, els perills i també els plaers, a través de la Martina i els seus amics, els ratolins, que viuen tranquil.lament al camp i decideixen traslladar-se a la ciutat a la recerca d’aventures.

La glòria del meu pare - Divendres dia 10 a les 11h a la biblioteca 
Yves Robert (França, 1990)
Film basat en els Records d’infància, obra autobiogràfica de Marcel Pagnol, escriptor i cineasta francès nascut el 1895. Descriu les seves primeres vacances a l’assolellada Provença, on viu les primeres aventures en contacte amb la natura i on, per primera vegada, pateix pel seu admirat pare, quan veu que aquest pot fer el ridícul davant dels altres caçadors.

El fantasma de l’avió - Divendres dia 17 a les 11h a la biblioteca
Poplach v oblacích, jindric Polák (Txecoslovàquia, 1978)
Tots els països tenen rondalles amb personatges populars que tothom coneix. Molts d’aquest personatges poden realitzar prodigis i les rondalles que protagonitzen parlen de coses fantàstiques. La rondalla del senyor Tau, en realitat «Pan Tau», és molt coneguda a Polònia, la República Txeca i a Eslovàquia, entre d’altres països. El director de la pel·lícula en comptes d’explicar el conte que tots els nois i les noies txecs coneixen, n’explica un de nou amb el mateix personatge però el situa a la nostra època i amb els trucatges cinematogràfics crea situacions divertides i fantàstiques, com poder asseure’s a l’ala d’un avió mentre vola.
El senyor Tau es passeja tranquil·lament per l’ala de l’avió, en ple vol. Això causa un gran enrenou entre els viatgers i la tripulació. Una nena, però, accepta aquest fet que li sembla una cosa la mar de divertida.

Viatge a Melònia - Divendres dia 24 a les 11 a la biblioteca
Per Ahlin (Suècia, 1989)
Basat en La tempesta, de William Shakespeare, aquest film, que reprèn alguns dels personatges i situacions de l’obra teatral, incorpora alhora un missatge ecològic ben clar, així com una defensa de la llibertat i de la dignitat humana. És un referent del cinema d’animació europeu i una joia cinematogràfica que conserva la seva capacitat de meravellar per la bellesa i la originalitat de les seves imatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.