dimarts, 21 de juny de 2016

Visites professionals a biblioteques i llibreries de París

La biblioteca d'Almenar va participar en la proposta que el  Servei de Biblioteques va oferir   a les biblioteques catalanes per fer una visita guiada a  tres biblioteques franceses a París i la visita autònoma a llibreries durant els dies 17 i 18 de juny de 2016. Vam visitar:

  • Médiathèque Françoise Sagan
https://mediathequeducarresaintlazare.wordpress.com/page/2/ És la biblioteca més recent de París, maig de 2015, i la segona en dimensions.  L'edifici és un antic hospital d'una presó del segle XIX rehabilitat. La biblioteca té un fons patrimonial de literatura infantil i juvenil de gran valor històric.

  • Bibliothèque nationale de France
http://www.bnf.fr/fr/acc/x.accueil.html Fou inaugurada en 1996, l'anomenat Site François Mitterrand és un dels set espais que ocupa la biblioteca nacional francesa. Un edifici concebut per l'arquitecte Dominique Perrault  no exempt de polèmica des del seu inici. Fins al mes d'agost acull l'exposició "Sol i sombra" de  Miquel Barceló.


  • Médiathèque Marguerite Duras
http://equipement.paris.fr/mediatheque-marguerite-duras-1752 Una de les biblioteques més recents obertes a París (juny 2010), dissenyada pel taller d'arquitectes Roland Castro, Sophie Denissof i Sylvia Casi. Compta amb un espai de 4200 m. Aquesta biblioteca està especialitzada en documents i serveis per a invidents.


(Representació de les biblioteques de Lleida)
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.