dijous, 19 de desembre de 2019

Desembre 2019L'Aula d'Extensió Universitària d'Almenar acaba l'any amb la classe "Dansa o triatló" impartida pel ballarí i coreògraf, nascut a Almenar, Valentí Rocamora Torà, format a l'Institut del Teatre de Barcelona.
Com a ballarí, l'any 1998 comença a treballar   a les companyies de dansa  Danat Dansa i La Intrusa a Barcelona.
Al 2000 marxa cap a Berlín on treballa al Volksbühne amb coreògrafs i directors com Hanns Kresnik, Christoph Schlingensief, Konstanze Lauterbach. Després de dos anys entra a la companyia nacional del nord de Grècia a Salònica sota la direcció de Konstantinos Rigos.
L’any 2003 torna cap a Alemanya i comença a treballar a l'òpera de Bonn on hi treballa fins el 2008 sota la direcció de diversos directors, Susanne Linke, Hanns Kresnik, Rubi Edelmann.
A partir de 2008 comença a treballar en la Companyia de Sol Picó a Barcelona i Mouvoir a Colònia.

Com a coreògraf comença l'any 2008 a treballar com a convidat al Teatre Nacional de Colònia sota la direcció de Karin Beier i coreografia, peces de teatre com Das Goldene Vlies“ (Premie Faust 2009), Das Werk/Im Bus/Ein Sturz/  entre altres.
Des de 2013 coreografia al Schauspielhaus Hamburg (teatre d’Hamburg), Schiff der Träume, Wer hat Angst von Virginia Woolf, entre altres.
La seva feina com a coreògraf s’estén per diversos teatres d'Alemanya, com el Deutsches Theater Göttingen, Staatstheater Heidelberg, Staatstheater Dresden, Bayerische Staatsoper München, Prinzregententheater München, Landestheater Linz (Àustria).
L’any 2018 va dirigir la seva primera obra de teatre  "4’48 Psyschose“ al DT Göttingen.
Actualmente treballa en la presentació del seu últim solo, que es presentà el 27 de novembre al Sprechwerk Theater a Hamburg, paral·lelament treballa a Dresden amb l’actor i director Christian Friedel en l’obra Macbeth.


Aquest dissabte, els Joves del Coc i la Biblioteca, fem el taller "De la poma a la pantalla".  Es tracta de la nova col·lecció Nandibú Zeta: un conjunt de títols escrits per autores milennial (nascudes entre els 80′ i els 90′) i que tracten diferents àmbits en els quals l’era d’internet ha deixat una petjada important. A partir d’una base teòrica sòlida però també d’un vessant testimonial, aquests assajos volen traçar línies per guiar i fer reflexionar a la generació Z (la dels 2000) i, en realitat, a qualsevol interessat o interessada en la cultura digital.


El primer títol és De la poma a la pantalla, de la periodista Marta Roqueta, presenta conceptes pertanyents al camp de l'antropologia, els estudis culturals i la filosofia amb perspectiva feminista i LGTBI emprant un llenguatge planer i un estil didàctic. L’objectiu és promoure la reflexió del jovent perquè pugui prendre decisions informades sobre la seva sexualitat, lliures d’imposicions i discriminacions marcades per estereotips de gènere, ètnia, identitat i orientació sexual o diversitat funcional. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.