dimecres, 20 de juny de 2018

Presentació del Cartell de la V Jornada
Gràcies a tothom que va voler compartir amb l’equip d’Almenar Municipi Lector la presentació del cartell de la, ja, V JORNADA que es durà a terme al nostre municipi, el diumenge 7 d’octubre, al matí. Una jornada  dedicada al món de la lectura, els llibres, la cultura i les BIBLIOTEQUES que porta per títol “Biblioteca, cada dia amb tu” i és obra de l’artista targarina  Alba Torres Robinat ( Tàrrega, 1981) : artista llicenciada per la UB i art-terapeuta transdisiciplinar amb 10 anys de formació i experiència.
Com a artista treballa l'expressió creativa en moltes facetes: dansa, teatre, performance, escultura, il·lustració ... Aquest darrer any recupera el dibuix com un dels seus forts il·lustrant un conte infantil sobre la biografia de la poetessa i política targarina Josefina Vidal i comença a participar en events d'il·lustració en directe. El traç, l'ús dels colors i la composició damunt el paper vehiculen la seva sensibilitat i miren de traduir allò que veu, sent i imagina, cultivant així la seva mirada poètica a la vida.

Sí, enguany, especialment, la Jornada estarà dedicada a les Biblioteques, perquè formen part de la nostra vida quotidiana com a servei públic destinat al benestar de tots els ciutadans.

Quin és el paper actual de la biblioteca pública? Ens preguntarem?, diu en Quim Monzó, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2018 i usuari jove del bibliobús de Sants que “Tenim sort que, aquí, la majoria de gent no va a les biblioteques a que li prestin un llibre. Hi va a connectar-se al wifi,  a fer servir els espais multimèdia o a que li deixin un portàtil” CAP A ON VA LA BIBLIOTECA PÚBLICA?

Els joves representen una part significativa de la societat i dels usuaris de les biblioteques. Però, a diferència del públic infantil, no disposen d'espais propis, perfils professionals especialitzats ni un ventall gaire ampli d'activitats i serveis. TERRITORI JOVE: EXPERIÈNCIES PRÀCTIQUES, IDEES I PROPOSTES PER A BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES I INSTITUTS.

Les biblioteques escolars estan presents al pla en el programa «Municipi lector», del CLIJCAT i en el projecte Pla de Lectura 2020.

 Si tant la llei de biblioteques com d'educació diuen clarament que hi ha d’haver biblioteques escolars, que han de col·laborar amb les biblioteques públiques, i els agents implicats n’estan convençuts, per què costa tant elaborar plans conjunts i treballar de forma coordinada?  LA BIBLIOREVOLUCIÓ: BIBLIOTEQUES ESCOLARS PER A LA MILLORA EDUCATIVA.
La didàctica de la literatura, una planificació lectora escolar en la formació del lector literari. LA FORMACIÓ LITERÀRIA A L’ESCOLA.

Aquests i altres temes s’abordaran a la Jornada.

I tornant al I punt sobre l’ús aquí a Catalunya de les Biblioteques Públiques que deia en Quim Monzó “Tenim sort que, aquí, la majoria de gent no va a les biblioteques a que li prestin un llibre”.

Volem saber a què hi van els veïns d’Almenar a la seva Biblioteca? 

 •        Thais, vaig a la biblioteca a buscar i llegir contes
 •         Genís, vaig a la biblioteca a buscar pel·lícules
 •         Aïna, vaig a buscar contes, sóc del club de lectura i a fer tallers
 •         Lia, vaig a buscar contes i a l'hora del conte
 •         Mar, vaig al club de lectura, a llegir contes, a trobar-me amb els amics
 •         Roger, vaig a la biblioteca a buscar pel·lícules
 •         Roberto Gavilanes, hi vaig a fer cursos d'internet, fer treballs, utilitzar els ordinadors i perquè  hi  ha un ambient tranquil
 •         Amy, hi vaig a buscar llibres per l'institut, fer treballs i trobar-me amb els amics
 •         Silvana, hi vaig a acompanyar a la meva filla i sóc del club de lectura d'anglès
 •         Ariadna, parlem de llibres infantils amb les mares i acompanyo als meus fills
 •         Susanna, acompanyo a les meves filles a l'hora del conte, a triar llibres i participem en les activitats diverses de la biblioteca
 •        Conxa, com a docent us recomano i animo a anar a la biblioteca per fomentar la lectura en l'àmbit familiar i particularment assisteixo al club de lectura i participo de les activitats de la biblioteca del poble
 •        Sílvia, fa molts anys que sóc del club de lectura i ho recomano a tothom com a punt de debat, reflexió i anàlisi
A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.